Koronavírus - Meghalt egy gondozásra szoruló fiatal Közép-Kínában, miután apját karanténba helyezték

Koronavírus, 2020.01.30

Meghalt egy gondozásra szoruló 17 éves fiú a közép-kínai Hupej tartomány egyik falujában, miután az őt gondozó édesapját karanténba helyezték - számolt be a Pekingi Ifjúsági Lap csütörtökön.

A 17 éves Jen Cseng agyi paralízise miatt folyamatos ellátásra szorult, ám az őt gondozó édesapját lázas tünetek miatt múlt pénteken karantén alá helyezték, majd hétfőn az új koronavírus okozta fertőzéssel diagnosztizálták. Az apa és két fia január 17-én utazott a járvány kiindulási pontjának számító Vuhanból a várostól mintegy 150 kilométerre fekvő Jencsia faluban élő rokonokhoz a holdújévi ünnepnapokra.

Miután az apa aggódott, hogy idősebb fia nem kap megfelelő ellátást, kedden - vagyis a Hupej tartomány nagy részét érintő vesztegzár életbe lépését követően - a kínai Twitternek is nevezett Weibo mikroblogon közzétett bejegyzésben ismertette a helyzetét, és arra kérte az embereket, hogy küldjenek védőfelszereléseket a faluba. Egy későbbi bejegyzésében arról adott hírt, hogy a Kínai Kommunista Párt Jencsia faluban lévő párttisztviselői tájékoztatták: a fiát a péntektől hétfőig eltelt időszakban csupán kétszer etették meg. Az apa Weibo-fiókját nem sokkal később törölték - írja internetes oldalán a South China Morning Post című hongkongi lap.

A párttisztviselők azt tervezték, hogy apát és fiát szerdán egy szállodába szállítják, hogy egy helyen tudjanak róluk gondoskodni, a fiú azonban aznap délután meghalt. Jelentésük szerint az apa karanténba helyezése után a fiúról nagynénje gondoskodott, aki saját egészségügyi problémái miatt csak két alkalommal tudta meglátogatni a folyamatos ellátásra szoruló fiatalt.

A Pekingi Ifjúsági Lap szerint a fiú halálának ügyében vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy történt-e mulasztás a hatóságok részéről.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!