Koronavírus - Vuhanból Nyugat-Szibériába szállítják át a hazatérni kívánó oroszokat

Koronavírus, 2020.02.04

Nyolcvan hazatérővel a fedélzetén Vuhanból a nyugat-szibériai Tyumeny felé indult az orosz légierő első Il-76 MD típusú szállítógépe, amely részt vesz a koronavírus járvány epicentrumából hazatérni kívánó orosz állampolgárok repatriálásában - jelentette be moszkvai idő szerint kedden késő este az orosz védelmi minisztérium.

A hazatérőket a felszállás előtt megvizsgálták, és védőfelszerelést viselő katonaorvosok kísérik őket. Helyi idő szerint hétfő este leszállt Vuhanban egy második ugyanilyen szállítógép.

Tatyjana Golikova, a koronavírus elleni védekezést irányító orosz miniszterelnök-helyettes közölte, hogy Oroszország Vuhanból és Hupej tartományból 147 embert szállít haza. Többségük orosz, de van közöttük tíz fehérorosz, három kazah, egy örmény és egy ukrán állampolgár is.

Golikova azt mondta, hogy a hazatérők klinikailag egészségesek, és hogy a kínaiak a fertőzés szimptómáival senkit sem engednek elhagyni az országot. A hazatérőket Tyumeny megyében fogják két hétig karanténban, megfigyelés alatt tartani.

Anna Popova, a fogyasztóvédelmi felügyelet vezetője arról számolt be, hogy a hazatérők számára létrehozott, dupla kerítéssel körbevett rehabilitációs központot a nemzeti gárda katonái fogják őrizni.

Az orosz belügyminisztérium kedden bejelentette, hogy elkészült annak a törvénytervezetnek a szövegezésével, amely lehetővé teszi majd a veszélyes betegséggel megfertőzött migránsok kitoloncolását. A jogszabály-tervezet értelmében a deportálható külföldiek az új koronavírus mellett a HIV, a B és a C típusú hepatitisz, a tbc, a lépfene, a pestis, a lepra és más betegségek hordozói lehetnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!