Kovács Zoltán: Brüsszelben megkísérlik elnyomni a bevándorlásellenes hangokat

Külföld, 2018.12.12

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerint Brüsszelben megpróbálják elnyomni a bevándorlásellenes hangokat.

Kovács Zoltán az Európai Parlament (EP) székháza előtt szerdán tartott sajtótájékoztatójának helyszínén ott volt a Magyarországról Brüsszelbe érkezett, kisteherautóra szerelt mobil óriásplakát, amelyen Guy Verhofstadt liberális EP-frakcióvezető képe látható azzal az angol nyelvű felirattal, hogy "Százak haltak meg terrortámadásokban 2015 óta, de Guy Verhofstadt azt mondja: +nincs bevándorlási válság+. Ez ostobaság!".

Kovács Zoltán "biztos források" alapján arról számolt be, hogy míg az európai liberálisok nem is kértek és nem is kaptak engedélyt a magyar kormánynak szánt üzenetet bemutató, hasonló hirdetőtáblájuk útnak indításához Brüsszelben, a magyar autót korábban megállították a helyi hatóságok és leszereltették róla a hirdetést, ami jó példája szerinte a kettős mércének és a bevándorlásellenes hangok elnyomását célzó kísérleteknek.

A magyar kormány által küldött kisteherautó péntekig fogja járni az utcákat a belga fővárosban.

Az államtitkár később háttérbeszélgetést tartott brüsszeli újságírókkal, amelyen beszélt az ENSZ migrációs csomagjának elfogadásáról is, és azon véleményének adott hangot, hogy a világszervezet ugyanazokat a hibákat követi el, mint az Európai Unió az elmúlt három évben.

Hozzátette, nem menekült-, hanem migrációs válságról van szó, de Magyarország megtette javaslatait a helyzet kezelésére, "világos a magyar álláspont, amelyet megerősítettek az idei választások is".

Hangsúlyozta, hogy a magyar hatóságok évente több száz olyan embernek adják meg a menekültstátuszt, akik valóban jogosultak arra, mert politikai vagy vallási okokból üldöztetésnek vannak kitéve, az érkezők túlnyomó többsége azonban gazdasági bevándorló.

Az Oroszország elleni uniós gazdasági büntetőintézkedésekről szóló kérdésre válaszolva Kovács közölte, hogy a magyar gazdaság komoly károkat szenved az orosz ellenszankciók miatt, a kormány nem tartja megfelelőnek a korlátozásokat az Oroszországgal kapcsolatos problémák kezelésére, de nem fogja megbontani az EU egységét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!