Időjárás
meteoblue
TV műsor

Közös tengeri gyakorlatot kezdett az orosz és az egyiptomi flotta

Külföld, 2021.12.06

(MTI)- Háromnapos közös hadgyakorlatba kezdtek az orosz Fekete-tengeri Flotta és az egyiptomi haditengerészet hajói a Földközi-tengeren - közölte hétfőn az orosz flotta sajtószolgálata.

A Moszt Druzsbi - 2021 kódnevű gyakorlatnak az Alexandriai-öbölben zajló tengeri fázisában a két ország legénységei egyebek között vészhelyzetbe került hajók megsegítését, felszíni eszközök támadásának visszaverését, tengeri utánpótlás megszervezését és a gyanús hajók ellenőrzését próbálják el. Ezenfelül a két ország hadihajói tüzérségi gyakorlatot végeznek felszíni, légi, valamint úszó aknát imitáló célpontok ellen.

Az orosz haditengerészet hajókötelékében egy fregatt, egy járőrhajó és egy mentőhajó, az egyiptomiéban egy fregatt, két korvett és egy támogató hajó vesz részt. A két ország hadihajói egységes terv szerint, a közös parancsnokság általános irányítása alatt manővereznek. A gyakorlat kétnapos kommunikációs tréninggel kezdődött, a parton.

Hasonló orosz-egyiptomi manővereket 2015 óta tartanak, 2020-ban a Fekete-tengeren rendezték meg a Moszt Druzsbi gyakorlatot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!