Közzétette a Pro Economica Alapítvány a székelyföldi gazdaságfejlesztési program pályázati felhívásait

Külföld, 2018.12.19

Közzétette az erdélyi Pro Economica Alapítvány a magyar kormány által finanszírozott székelyföldi gazdaságfejlesztési program pályázati felhívásait.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szerdai tájékoztató hírlevele szerint a pályázati felhívások a mezőgazdasági feldolgozóipar támogatására irányulnak.

A programban a Hargita, Kovászna és Maros megye területén bejegyzett kis- és középvállalkozások pályázhatnak a mezőgazdasági termeléshez, valamint a mezőgazdasági termékek feldolgozásához kapcsolódó induló regionális beruházásokra.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke rámutatott: a program a mezőgazdaságban dolgozókat, a kis- és közepes vállalkozásokat erősíti, és ezáltal közvetlenül erősíti a térségben élő közösségeket, javítja az egzisztenciális körülményeiket és elősegíti a helyben való boldogulásukat. Hozzátette: fontosnak tartják, hogy a közösség minden egyes egyéne, családja és vállalkozása tervezni tudjon. Úgy értékelte, a magyar kormány támogatásával megvalósuló gazdaságfejlesztési program Erdély gazdasági fejlődéséhez járul hozzá. Emellett a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok fejlődését is elősegíti, illetve a megvalósuló beruházások hosszú távú munkahelyeket és gazdasági tevékenységet teremtenek, ami az egész Romániát erősíti - olvasható a hírlevélben.

A pályázati feltételekről a Pro Economica Alapítvány honlapján érhető el bővebb információ.

Kozma Mónika, Pro Economica Alapítvány ügyvezetője novemberben jelentette be, hogy 25 milliárd forintból gazdálkodik 2019-ben a székelyföldi gazdaságfejlesztési program.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!