Kreml: a "politikai kultúra" új megnyilvánulásai észlelhetők az amerikai elnökjelölti vitában

Külföld, 2020.09.30

A Kreml nem kívánja kommentálni az amerikai elnökjelöltek vitáját, de nem tudja nem észrevenni a "politikai kultúra" új megnyilvánulásait ezen az eseményen - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak szerdán Moszkvában.

Peszkov ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy az amerikai elnökjelöltek keddi első vitáján a demokrata párti Joe Biden "Putyin kutyájának" nevezte Donald Trumpot, a Republikánus Pártot képviselő hivatalban lévő elnököt. A Kreml szóvivője azt hangoztatta, hogy Oroszország, akárcsak az egész világ, figyelemmel kíséri az Egyesült Államok elnökválasztási kampányát, és nem maradhat közömbös, mert a világ egyik legjelentősebb hatalmáról és gazdaságáról van szó.

"És természetesen rögzítjük az Egyesült Államok politikai kultúrájának, választási kultúrájának új megnyilvánulásait. De ezt kommentálni és értékelni nem akarjuk, mert ezt haladéktalanul beavatkozási kísérletként fogják felfogni" - fogalmazott Peszkov.

"Oroszország sem a múltban, sem a jelenben sohasem avatkozott bele, és a jövőben sem szándékozik beavatkozni az Egyesült Államok belügyeibe" - tette hozzá a Kreml szóvivője.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!