Lassult az orosz szolgáltatóipar teljesítménynövekedése februárban

Külföld, 2020.03.04

Lassult az orosz szolgáltatóipar februári teljesítménynövekedése januárhoz képest részben a hazai keresletbővülés mérséklődése miatt.

A londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet szerdán azt közölte, hogy a februári orosz szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) 52 pont lett, hét hónapja a legalacsonyabb a januári 54,1 pont után.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi.

Februárban nőttek az exportmegrendelések, ugyanakkor az eladások összességében öt hónapja legkisebb ütemben bővültek. Ennek eredményeként februárban csak minimálisan nőtt a foglalkoztatottak száma az ágazatban.

Tavaly júniusban a mutató 2016 januárja óta először került a vízválasztónak számító 50 pont alá, azóta rendre 50 pont fölött áll.

A februári szolgáltatóipari és (a már korábban közölt) feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexből képzett kompozit mutató 50,9 pontra, 2019 júliusa óta legalacsonyabb szintre süllyedt a januári 52,6 pontról.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!