Lassult az orosz szolgáltatóipari szektor teljesítménynövekedése februárban

Külföld, 2021.03.03

Februárban lassult az orosz szolgáltatóipar teljesítménynövekedése elsősorban az új megrendelések csökkenése miatt.

A londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet szerdán azt közölte, hogy a februári orosz szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) 52,2 pont lett a januári 52,7 pont után. Az előző három hónapban a teljesítmény csökkenését jelezte a mutató.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését jelenti.

A mutató tavalyi mélypontja áprilisban volt 12,2 ponton, ami a koronavírus-járvány terjedését lassítani hivatott intézkedések következménye volt.

Az index 2016 óta rendre a vízválasztónak számító 50 pont fölött mozgott tavaly márciusig.

Az idei februári szolgáltatóipari index erősödését elsősorban az új megrendelésekre vonatkozó almutató fogta vissza, miközben minimális növekedéssel, 2019 decembere óta a legmagasabb szintre emelkedett a foglalkoztatási alindex.

Februárban az orosz szolgáltatóipari és feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexből képzett kompozit mutató 52,6 pontra nőtt a januári 52,3 pontról. A mutató idén januárban először került 50 pont fölé tavaly szeptember óta.

Közel kétéves csúcsra erősödött az orosz feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index februárban, amelyet részben az új megrendelésekre vonatkozó almutató erősített. A januári 50,9 pontról februárban 51,5 pontra nőtt és ezzel már a második egymást követő hónapban erősödött, miután az előző négy hónapban gyengült.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!