Lavrov a haditechnikai együttműködés folytatásáról állapodott meg Venezuela alelnökével

Külföld, 2019.08.21

Megerősítette a kétoldalú haditechnikai együttműködés folytatásának szándékát Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Delcy Rodríguez ügyvezető venezuelai alelnök Moszkvában - közölte szerdán az orosz diplomáciai tárca.

A felek a közlemény szerint emellett a gazdaság, a tudomány, a fejlett technológiák és a kultúra terén is együtt kívánnak működni. A minisztérium közölte, hogy az orosz fél a kialakult válsághelyzettel kapcsolatban szolidaritását fejezte ki a "baráti" venezuelai nép és kormány iránt, és kifejezte készségét arra, hogy támogassa Caracas szilárd irányvonalát a destruktív külső beavatkozás nélküli rendezésre.

A tárgyaláson hangsúlyozták annak fontosságát, hogy a belső ellentéteket tárgyalásos úton, össznemzeti párbeszéd révén, kizárólag alkotmányos keretek között kell rendezni.

Rodríguez hétfőn küldöttség élén érkezett Moszkvába, amelynek tagjai között van Simon Serpa gazdasági és pénzügyminiszter, valamint egy külügyminiszter-helyettes és a központi bank egyik elnökhelyettese. Az alelnököt hétfőn fogadta Jurij Boriszov hadiiparért felelős orosz miniszterelnök-helyettes.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!