TV műsor

Lehallgató berendezést találtak a legnépszerűbb ukrán elnökjelölt, Zelenszkij irodájánál

Külföld, 2019.03.04

Lehallgatásra alkalmas berendezést találtak a jelenleg legnépszerűbb az ukrán elnökjelölt, Volodmir Zelenszkij humorista kijevi választási irodája melletti épületen - hozta nyilvánosságra hétfőn Arszen Avakov belügyminiszter.

A rendőrséghez Zelenszkij egyik testőre fordult azzal, hogy az egyik szomszédos lakóház tetejére ismeretlenek "gyanús eszközöket vittek fel". A rendőrség miután megtalálta az elektronikus eszközöket, nyomozást indított, valamint tájékoztatta az esetről az ügyészséget és az Ukrán Biztonsági Szolgálatot (SZBU) is.

Anton Herascsenko parlamenti képviselő, Avakov volt tanácsadója - aki gyakran szivárogtat ki bennfentes rendvédelmi információkat - a Facebookon azt írta, hogy a Zelenszkij irodájánál talált lehallgató berendezés olyan ami nem szerezhető be az interneten vagy a piacon, hanem csak az SZBU licence alapján árusítják operatív feladatokat ellátó szerveknek. Hozzátette, hogy ugyanilyen gyártású technikát használtak négy évvel ezelőtt Szerhij Csebotar volt belügyminiszter-helyettes törvénytelen lehallgatására.

A Rejting közvélemény-kutató csoport legfrissebb, hétfőn közzétett felmérése szerint Zelenszkij jelentős fölénnyel vezeti az ukrán elnökjelöltek népszerűségi listáját. A február 19. és 28. között 2500 felnőtt megkérdezésével végzett felmérés eredménye szerint azok közül, akik már eldöntötték, kire szavaznak a március 31-i elnökválasztáson, 25,1 százalék Zelenszkijt támogatja. Petro Porosenko hivatalban lévő elnökre 16,6 százalékuk, Julija Timosenkóra, a Haza (Batykivscsina) párt jelöltjére pedig 16,2 százalékuk készül szavazni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!