Magyar Annát választotta alelnökévé az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoportja a Régiók Bizottságában

Külföld, 2022.01.26

Alelnökké választotta Magyar Anna fideszes politikust, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat tanácsnokát az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoportja a brüsszeli Régiók Bizottságában; két másik ECR-pozícióval is fideszes politikusokat bíztak meg az európai uniós intézményrendszerhez tartozó testületben - tájékoztatott az ECR-frakció az internetes oldalán szerdán.

Magyar Anna harmadik éve betölti a Régiók Bizottságának alelnöki posztját is, ezt egészíti ki az ECR pártfrakció alelnöki megbízatása.

A Régiók Bizottságában két másik ECR-pozícióval is fideszes politikusokat bíztak meg. Karácsony Ádámot (Fidesz), a Pest Megyei Közgyűlés tanácsnokát a szociálpolitikával, oktatással, foglalkoztatással, kultúrával és kutatással foglalkozó szakbizottság (SEDEC) politikai koordinátorának, Hegedűs Barbarát (Fidesz), Veszprém alpolgármesterét pedig az uniós polgárságért, kormányzásért, intézményi és külügyekért felelős szakbizottság (CIVEX) helyettes politikai koordinátorának választották meg.

Magyar Anna az MTI-nek telefonon nyilatkozva örömét fejezte ki, hogy az ECR képviselőcsoport közös konzervatív álláspontot képviselhet a Régiók Bizottságában. Kiemelte: a Régiók Bizottságában, mint bármelyik más EU-s szervezetben a konzervatív szemlélet képviselete embert próbáló feladat. Sokszor kell komoly csatákat vállalni például migrációs témában, jogállamisági vagy család- és gyermekvédelmi kérdésekben. Ezért is fontos, hogy az ECR keretében minden témában összehangoltan, egymást erősítve lehessen fellépni - mondta. Az alelnöki pozíció, valamint Karácsony Ádám és Hegedűs Barbara koordinátori megbízatása "újabb erőt ad a határozott fellépéshez" - tette hozzá Magyar Anna.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!