Magyar Levente: 1,2 milliárd ... támogatást nyújt a magyar kormány Beregszásznak ökológiai beruházásra

Külföld, 2020.10.20

A magyar kormány 1,2 milliárd forinttal járul hozzá a követkető két évben Beregszász Vérke folyóval összefüggő ökológiai és városképi problémáinak a megoldásához - jelentette be Magyar Levente, a külgazdasági és külügyminisztérium államtitkára kedden Beregszászban, ahol Babják Zoltán polgármester meghívására tett látogatást.

A tisztségviselő az MTI-nek kifejtette, hogy ebből az összegből megvalósul a Vérke folyó városi szakaszának teljes kikotrása, szennyvíz- és iszapmentesítése, partjának rendezése, továbbá megépül egy városon kívüli duzzasztógát és egy csatorna, amely pedig arról gondoskodik, hogy ne ülepedjen le a szennyvíziszap, hanem folyamatos legyen a vízutánpótlás és a sodrás a folyóban.

Emellett a beregszászi vízművek is mintegy 200 millió forintos támogatást a magyar kormány részéről - tette hozzá. A tervezés és az előkészületek már most elindulhatnak, és a tervek szerint a beruházási munkálatok 2022-re befejeződnek. Megjegyezte, hogy ez egy távlati munka első fázisa, mert szeretnék a Vérkét teljes hosszában megtisztítani, és azokat a beruházásokat közösen elvégezni, amelyek biztosíthatják, hogy szennyvíz ne kerüljön többé a folyóba.

Magyar Levente hangsúlyozta: ez egy olyan fejlesztés, amellyel Beregszász városa újabb nagy lépést tesz afelé, hogy visszanyerje "régi fényét", és nagymértékben javuljon az életminőség a kárpátaljai településen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!