Magyar Nemzet - Minden szankció most élesedik, amitől Magyarország tartott

Külföld, 2022.12.01

Minden szankció most élesedik, amitől Magyarország tartott - írta a Magyar Nemzet online felülete, a magyarnemzet.hu csütörtökön.

A portál kiemelte: a benzinárstop csak akkor tartható fenn, ha az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalan, a százhalombattai kőolaj-finomító pedig folyamatosan működik.

Hétfőn lép életbe az orosz kőolajra kivetett embargó, és bár Magyarország még tavasszal kiharcolta, hogy a vezetéken érkező kőolajra ne legyen érvényes a tilalom, az Európa-szerte jellemző jelenlegi bizonytalan ellátási környezetben ez még akár további gondokat is okozhat. A Mol százhalombattai olajfinomítójának újabb leállása pedig tetézi a problémát - írta a lap.

A Magyar Nemzet megkeresésére az Agrárminisztérium sajtóosztálya azt közölte, hogy a hétfőn életbe lépő brüsszeli olajszankciók és az olajembargó megnehezítik Magyarország kőolajellátását is.

"A benzinárstopot csak akkor tudjuk fenntartani, ha az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalan, a százhalombattai kőolaj-finomító pedig folyamatosan működik. A kormány természetesen továbbra is mindent megtesz a biztonságos üzemanyag-ellátás érdekében" - emelték ki.

Az olajimport tilalmát június 3-án, a hatodik szankciós csomagban fogadta el az Európai Unió, nyersolajra hat, feldolgozott termékre és reexportra nyolc hónapos türelmi idővel - olvasható a portálon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!