Már három holttestet találtak a kijevi házrobbanás után

Külföld, 2020.06.22

A vasárnap Kijevben történt súlyos házrobbanásban az eddigi adatok szerint hárman vesztették életüket és öten sérültek meg, miközben három embert sikerült élve kimenteni a romok alól - közölte hétfőn az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat.

Hozzátették, hogy a mentést végzők az épületben rekedt 23 embert evakuáltak. A helyszínen több mint 460-an, 70 technikai eszközzel dolgoznak. Az Ukrajinszka Pravda Anton Herascsenko belügyminiszter-helyettes Facebookon közölt tájékoztatására hivatkozva azt írta, hogy még két férfi lehet a romok alatt.

A kilencemeletes házban vasárnap az előzetes vizsgálatok alapján gázrobbanás történt, aminek következtében legalább négy emeleten - az ötödiktől a nyolcadik szintig - több lakás homlokzati része beomlott, leszakadtak az erkélyek. Több lakás belsejében is súlyos károk keletkeztek.

Herascsenko hétfőn közölte, hogy 40 lakás vált lakhatatlanná, és olyan mértékben károsodtak, hogy felújításuk is lehetetlen, teljesen le kell őket bontani. Az épületet a katasztrófavédelem munkatársai aládúcolták, hogy elhárítsák a további omlás veszélyét.

Herascsenko szavai szerint a vészhelyzetekkel foglalkozó állami bizottság hétfői ülésén minden bizonnyal megszavazza majd, hogy a 40 beomlott lakás tulajdonosai pénzbeli kártérítést kapjanak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!