TV műsor

Mark Espert jelöli Donald Trump amerikai elnök új ügyvezető védelmi miniszternek

Külföld, 2019.06.18

    Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Washington, 2019. június 18., kedd (MTI) - Mark Espert, a hadseregért felelős államtitkárt jelöli Donald Trump amerikai elnök új ügyvezető védelmi miniszternek.

Trump ezt kedden jelentette be Twitter-üzenetében , utalva egyben arra, hogy az eddigi ügyvezető védelmi miniszter, Patrick Shanahan visszalépett a jelöltségtől.

"Patrick Shanahan ügyvezető védelmi miniszter, aki csodálatos munkát végzett, úgy döntött, hogy nem folytatja tovább a meghallgatási eljárást, így több időt szentelhet a családjának" - fogalmazott mikroblog-bejegyzésében Trump.

A bejelentésre azt követően került sor, hogy a USA Today című lap részletes cikket közölt arról, hogy Shanahan 2010-ben erőszakba forduló családi vitába keveredett az akkori feleségével. Az incidenst a végleges miniszteri kinevezéshez szükséges meghallgatási eljáráshoz szükséges háttérvizsgálat során tárta fel a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).

Donald Trump közölte: Mark Espert jelöli ügyvezető védelmi miniszternek. "Ismerem Markot, és nincs kétségem, hogy fantasztikus munkát végez majd" - írta Twitter-bejegyzésében az elnök.

Shanahan az idén január óta volt ügyvezető miniszter. 2017-ben csatlakozott a Pentagonhoz, korábban hosszú ideig a Boeing repülőgépgyártó óriásvállalat vezetője volt.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!