Martosi Szabadegyetem - Potápi: ki kell terjeszteni határon túlra a családpolitikai rendszert

Külföld, 2017.07.05

Ki kell terjeszteni a családpolitika rendszerét a határon túlra, ahol a jövőben a külhoni magyarság intézményrendszerének megerősítésével, illetve a szülőföldön való boldogulás elképzelésének támogatásával számol a magyar kormány - jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára szerdán a felvidéki Martoson kezdődött szabadegyetemen.

Az államtitkár minderről a magyar kormány nemzetpolitikájának eredményeit ismertetve, s annak új eszközeit bemutatva beszélt az ötödik Martosi Szabadegyetem fővédnöki fórumán, amelyet Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével és Menyhárt Józseffel, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnökével együtt tartottak.

Potápi Árpád János elmondta: a nemzetpolitikában 2010 óta csak sikerekről lehet beszélni, ezt az utat folytatni kell, a hagyományos nemzetpolitika mellé időközben felzárkózott új eszközök bevonásával ráerősítve arra. Mint mondta, a családpolitikai rendszerének a határon túlra történő kiterjesztése már meg is kezdődött a babakötvény és az anyasági támogatás bevezetésével.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!