Másfél évtized után ismét megnyitották a romániai Hosszúmező és az ukrajnai Tarcaköz közötti vasúti határátkelőt

Külföld, 2022.11.16

Újra megnyitották a romániai Hosszúmező és az ukrajnai Tarcaköz közötti vasúti határátkelőt - közölte szerdán az Agerpres hírügynökség a román vasúttársaság kolozsvári regionális igazgatóságának a bejelentésére hivatkozva.

A Tiszán átvezető vasúti hídon, amely a két települést köti össze, utoljára 15 évvel ezelőtt haladt át vonat. A CFR SA vasúttársaság közölte: az ukrajnai háború kirobbanása óta jelentős erőfeszítéseket tettek azért, hogy ismét járhatóvá tegyék az Ukrajnába és a Moldovai Köztársaságba vezető vasútvonalakat, illetve lehetővé tegyék a forgalomnövekedést ezeken a vonalakon. E program keretében felújították a Tisza bal oldalán haladó széles nyomtávú vasúti pályát, amely az ukrajnai Terebesfejérpatak és a romániai Visóvölgy között szeli át az ukrán-román határt. A határátkelőhelyet október 12-én nyitották újra.

A vasúttársaság közleménye szerint folyamatban van jelenleg a Hosszúmező - Máramarossziget széles nyomtávú pálya, és a Visóvölgy - Máramarossziget vegyes nyomtávú pálya felújítása. Ezeket a munkálatokat az év végéig befejezik. Személyvonatok egyelőre nem közlekednek a megnyitott vasúti pályákon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!