Meghalt egy 16 éves palesztin fiatal izraeli katonákkal folytatott összecsapásban Ciszjordániában

Külföld, 2022.05.25

Meghalt egy 16 éves palesztin fiatal izraeli katonákkal folytatott összecsapásokban az észak-ciszjordániai Nabluszban szerda hajnalban - jelentette a Háárec című újság hírportálja szerdán.

Palesztin jelentések szerint akkor robbantak ki az összecsapások, amikor a vallásos zsidó hívők az izraeli hadsereg kíséretében a bibliai József Nablusz város szélén található hagyomány szerinti sírjához mentek imádkozni.

A palesztin egészségügyi minisztérium szerint izraeli fegyverből származó fejlövés nyomán életét vesztette a 16 éves Riat Rafik Amin nevű palesztin fiatal az összetűzésben. Sebesülése miatt a nabluszi Rafidia sebészeti kórházba szállították, ahol halottnak nyilvánították.

Az izraeli hadsereg szerint akkor törtek ki az összecsapások, amikor több száz palesztin kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálta azokat a katonákat, akik a helyszínen a zsidó hívők imádkozását biztosították.

A Vörös Félhold jelentése szerint körülbelül 40 palesztin sebesült meg az összetűzésben a sír környékén, valamint a közeli Urif faluban. Négyen gumilövedék, a többiek tömegoszlató gáz belélegzése nyomán szorultak orvosi segítségre. Palesztin jelentések szerint az összecsapásokban felgyújtottak egy palesztin járművet.

Előzőleg, kedd este, könnyebben, illetve középsúlyosan megsérült autóbalesetben egy 24 éves izraeli férfi és két gyermeke, miután Nablusz közelében köveket dobáltak a járművükre. Az izraeli mentőszolgálat orvosai szerint a férfit a fején találták el, így sérült meg. Négy- és kétéves gyermekei könnyebben sebesültek meg.

Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy kedd este letartóztattak hat palesztint a ciszjordániai Huszan és Beit Kahil falvakban, valamint Kalkília városában. Azzal gyanúsítják őket, hogy terrorcselekményekben vettek részt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!