Merényletet követtek el Ciszjordániában egy kiránduló izraeli család ellen

Külföld, 2019.08.23

Súlyosan megsebesült egy ciszjordániai forráshoz kiránduló zsidó család három tagja, egyikük később belehalt sérüléseibe, amikor felrobbant egy kiránduló ösvényen elhelyezett házilagos robbanószerkezet - jelentette a helyi média pénteken.

    A negyvenes éveiben járó súlyosan sebesült férfit és húsz év körüli fiát helikopteren vitték kórházba. A tizenhármas kereskedelmi tévécsatorna értesülése szerint az életveszélyesen megsebesült tizenhét éves lány életét a helyszínen próbálták stabilizálni a mentősök, de nem sikerült megmenteni az életét.

A tizenegy gyerekes család nem Ciszjordániában él, a sebesült apa Lodban, a Ben Gurion repülőtér melletti városban rabbi, és csak kirándulni indult két gyerekével az 1967-ben Jordániától elfoglalt területeken lévő forráshoz.

A rendőrség helyszínelői eleinte úgy gondolták, hogy a robbanószerkezetet egy autóból dobták rájuk, de később kiderült: egy előre elhelyezett pokolgéppel okozták a merényletet.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök részvétét fejezte ki a családnak, megígérte hogy az incidensre válaszul tovább folytatják az építkezéseket Ciszjordániában, és elfogják a merénylőket.       A támadók elmenekültek, de a biztonságiak hajtóvadászatot indítottak Rámalláh környékén, együttműködve a környező telepesek önvédelmi, biztonsági csoportjaival. Az utakon ellenőrző pontokat állított fel az izraeli hadsereg.     Ugyanezen a helyszínen, a Dolev telepesfalu közelében lévő forrásnál, egy palesztin terrorista agyonlőtt egy kirándulót, a huszonöt éves Dani Gonent négy évvel ezelőtt. Később a forrást Dani-forrásnak nevezték el.      A merénylet különösen feszült időszakban történt, péntekre erőszakos tömegtüntetéseket hirdetett a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet a gázai határvidékre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!