Migránskaraván - Fox televízió: a migránsok egyharmadát súlyos betegségekkel kell kezelni

Külföld, 2018.11.29

A közép-amerikai migránskaraván tagjainak mintegy egyharmadát súlyos betegségekkel kell kezelni - jelentette a Fox televízió csütörtökön.

A tijuanai egészségügyi hatóságok szóvivője a televíziónak elmondta: a városban jelenleg tartózkodó mintegy hatezer migráns közül 2267 ember különböző betegségek miatt kezelésre szorul.

A szóvivő arról számolt be, hogy légúti fertőzésekkel, bárányhimlővel, tuberkulózissal és más súlyos betegségekkel küszködőket kell kezelni. Négy esetben AIDS-fertőzést diagnosztizáltak, legalább 101 migráns tetves és többen szenvednek különböző bőrbetegségektől. A szegényes higiéniai körülmények miatt bármelyik pillanatban fertőző májgyulladás járványa törhet ki.

A migránskaraván tagjainak egy részét San Ysidro határátkelő ezer főt befogadni képes sportközpontjában szállásolták el. Itt mindösszesen 35 hordozható illemhely van,. Többen rögtönzött sátrakban húzzák meg magukat, még többen pedig az utcán élnek.

Tijuana polgármestere, Juan Manuel Gastelum jelezte: a városnak már csak néhány napra elegendő pénze van a migránsok ellátásához. Gastelum megjegyezte: Tijuana körülbelül napi 30 ezer dollárt költ a migránsokra. Ugyanakkor leszögezte: nem akarják veszélybe sodorni a tijuanai lakosok életkörülményeit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!