Mike Pence azt a georgiai kormányzót támogatja, aki Trump jelöltjével szemben indul

Külföld, 2022.05.13

Mike Pence korábbi amerikai alelnök azt a Brian Kemp hivatalban lévő, republikánus párti georgiai kormányzót támogatja a novemberi félidős választások előtt, aki Donald Trump korábbi amerikai elnök jelöltjével szemben száll versenybe második kormányzói mandátumáért Georgia állam legmagasabb politikai posztján - jelentette a The Washington Times pénteken.

A jobboldali-konzervatív amerikai napilap online tudósítása szerint Mike Pence május 23-án személyesen is kampányol majd Kemp kormányzó mellett. Ezzel a lépéssel Pence nyíltan felvállalja, hogy a korábbi elnök, Donald Trump által támogatott David Perdue korábbi georgiai republikánus szenátor politikai ellenfelét támogatja.

Brian Kemp több mint 10 százalékkal vezet David Perdue előtt, Donald Trump hivatalos politikai támogatása ellenére.

Trump elnök a 2020-as elnökválasztás során elkövetett állítólagos csalásokkal kapcsolatos kijelentései miatt különbözött össze Brian Kemppel, aki kormányzóként nem volt hajlandó támogatni Trump ezzel kapcsolatos bejelentéseit és a választási eredmények érvénytelenítésére vonatkozó követeléseit.

Joe Biden akkori demokrata párti elnökjelölt 2020-ban minimális különbséggel nyert Georgia államban.

Mike Pence, aki amerikai lapinformációk szerint fontolgatja az indulást a 2024-es republikánus elnökjelöltségért, kijelentette, hogy Kemp jelenleg az "egyik legsikeresebb konzervatív kormányzó az Egyesült Államokban". Pence felidézte a georgiai politikai vezető eredményeit az adócsökkentés és a rendőrség finanszírozása terén, valamint hogy elfogadtatta a tagállam kongresszusában az abortuszt a terhesség hatodik hete után betiltó törvényjavaslatot.

Kemp politikai támogatása azt jelenti, hogy Mike Pence hivatalosan is szembekerül Donald Trumppal a georgiai republikánus előválasztások kapcsán.

Pence és Trump már több, mint egy éve nem beszél egymással, miután az akkori alelnök nem volt hajlandó támogatni Trump elnökválasztási csalással kapcsolatos kijelentéseit. Pence 2021. január 6-án, alelnökként, jóvá is hagyta a washingtoni szövetségi kongresszusban a 2020-as amerikai elnökválasztás hivatalos végeredményét.

Donald Trump 2024-ben, várakozások szerint, újraindul az amerikai elnöki posztért, és újságírói kérdésre már korábban kijelentette, nem valószínű, hogy 2016 után ismét Mike Pence-t kérné fel alelnökjelöltnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!