Mogherini: az EU fellép a faji megkülönböztetés minden formája ellen

Külföld, 2019.03.21

Az Európai Unió folytatja a küzdelmet a faji megkülönböztetés, valamint a fajgyűlölet minden formája és megnyilvánulása ellen, és minden eszközzel biztosítja a sokféleség tiszteletben tartását - jelentette ki Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője csütörtökön.

A faji megkülönböztetés valamennyi formájának kiküszöböléséről szóló nemzetközi egyezmény hatálybalépésének 50. évfordulója alkalmából tett nyilatkozat szerint világszerte, az Európai Uniót is beleértve nagyon sokan válnak faji alapú zaklatás és gyűlöletbeszéd áldozatává bőrszínük, etnikai származásuk vagy vallásuk miatt.

"Az Európai Unió sürgeti az egyezmény egyetemes megerősítését, és felszólít minden országot, amely még nem fogadott el egyedi panasztételi eljárást, hogy mielőbb tegye meg" - fogalmazott Mogherini.

Az unió azon dolgozik, hogy előmozdítsa a megkülönböztetésmentességet, a társadalmi befogadást és az esélyegyenlőséget mindenki számára, valamint a faji megkülönböztetés tilalmának egyetemes betartását. Emellett a romák integrációján fáradozik annak érdekében, hogy előmozdítsa aktív részvételüket a döntéshozatali folyamatokban - tette hozzá Federica Mogherini.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!