Moszkva: a legfontosabb a palesztinok viszonyulása Trump béketervéhez

Külföld, 2020.01.28

Oroszország tanulmányozni fogja a Donald Trump amerikai elnök által  előterjesztett béketervet, a legfontosabb az, hogy a palesztinok és az arab országok képviselő kifejtsék a hozzá való viszonyukat -  jelentette ki Mihail Bogdanov orosz külügyminiszter-helyettes, az orosz elnök közel-keleti és észak-afrikai különmegbízottja  TASZSZ hírügynökségnek kedden éjjel.

A Kreml a nap folyamán korábban közölte, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök csütörtökön Moszkvában személyesen ismerteti majd Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a béketerv részleteit. Putyin egyébként múlt héten Izraelben járt és a palesztin vezetéssel is találkozott.

"Tanulmányozni fogjuk (a javaslatot). A legfontosabb, hogy a palesztinok és az arabok kifejtsék a hozzá való viszonyulásukat" - jelentette ki Bogdanov.

Trump a Netanjahuval közösen megtartott keddi washingtoni sajtóértekezletén ismertette "az évszázad alkujaként" kommunikált közel-keleti rendezési tervét.

Bogdanov a terv nyilvánosságra hozását megelőzően, a nap folyamán korábban újságírók előtt kijelentette, hogy nem az Egyesült Államoknak kellene meghoznia a döntéseket a regionális rendezéssel kapcsolatban, amely előzetesen elmulasztott egyeztetni a palesztin vezetéssel, amely a konfliktus közvetlen érintettje.

"Szükséges lett volna konzultálni a palesztin féllel" - fogalmazott a magas rangú orosz diplomata.

Hozzátette, hogy Washington Moszkvával sem egyeztetett a kérdésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!