Moszkva: az szankciók részét képezik az amerikai választási kampánynak

Külföld, 2018.08.21

Az Egyesült Államok által Oroszország ellen bevezetett szankciók részét képezik az amerikai félidős kongresszusi választásokat megelőző kampánynak, a jövőben több hasonló intézkedésre lehet számítani - írta Facebook-bejegyzésben kedden Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.

"A választások még nem zajlottak le, a szankciók már elkészültek. Miért? Azért, mert ez fontos tényező a választási kampányban" - írta Zaharova.

A szóvivő Chistopher Ford, az amerikai külügyminisztérium nemzetközi biztonságért felelős helyettes államtitkára kijelentésére reagált, amely szerint az Egyesült Államok kész újabb gazdasági büntetőintézkedéseket bevezetni Oroszország ellen a novemberi törvényhozási választásokba való beavatkozás címén. Korábban Christopher Krebs amerikai belbiztonsági miniszterhelyettes egy szenátusi bizottsági meghallgatáson közölte: Washingtonban félelmek vannak azzal kapcsolatban, hogy a választások orosz kibertámadások célpontjává válnak.

Kedden az amerikai pénzügyminisztérium közölte, hogy Washington ismét szankciókkal sújtott orosz személyeket és vállalatokat, részben a kibertérben kifejtett tevékenységük, részben pedig az Észak-Korea elleni szankciók feltételezett kijátszása miatt.

A nap folyamán korábban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt hangoztatta, hogy a Moszkva elleni szankciók bevezetésével Washington egyetlen célja Oroszország feltartóztatása a rosszhiszemű konkurenciaharc módszereivel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!