Moszkva: június 22-én Bécsben lesz az orosz-amerikai konzultáció a hadászati stabilitásról

Külföld, 2020.06.09

Június 22-én Bécsben lesz az orosz-amerikai konzultáció a hadászati stabilitásról - erősítette meg Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes kedden újságíróknak nyilatkozva.

Rjabkov elmondta, hogy az osztrák fővárosban Marshall Billingslea fegyverzetkorlátozásért felelős amerikai különmegbízottal fog tárgyalni. Az orosz diplomata kifejezte reményét, hogy a hadászati egyensúlyról folytatott párbeszéd felújítása "elmozdítja a holtpontról a folyamatot", és kijelöli az előrevezető utat.

Mint mondta, Moszkvában meglepetést keltett, hogy az amerikai fél szerint Kína képviselői is elutazhatnak a bécsi találkozóra.

"Ismerjük és tiszteletben tartjuk Kína álláspontját. Ezért abból indulunk ki, hogy a bécsi kapcsolatfelvétel kétoldalú, orosz-amerikai formátumban, az illetékes minisztériumok képviselőiből álló delegációk részvételével történik majd meg" - nyilatkozott a helyettes tárcavezető.

Korábban a Bloomberg hírügynökség közölte az amerikai külügyminisztériumra hivatkozva, hogy Billingslea és Rjabkov június 22-én Ausztria fővárosában ül tárgyalóasztalhoz, és eszmecserét folytat a jövőre lejáró, hadászati támadófegyverek korlátozásáról szóló START-3 szerződésről.

Rjabkov és Billingslea május 8-án telefonon beszélt egymással.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!