Műkorcsolya Eb - Győztek a címvédő franciák jégtáncban, 19. a magyar duó

Külföld, 2019.01.26

Az elmúlt négy alkalommal győztes Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron duó nyerte a jégtáncosok versenyét a minszki műkorcsolya Európa-bajnokságon, amelynek szombat délutáni záró számában a Janovszkaja Anna, Lukács Ádám páros a 19. helyen végzett.

A címvédő, háromszoros világbajnok és tavaly olimpiai ezüstérmes franciák sikerükkel rekordot állítottak fel, ugyanis a kontinensviadalok történetében ebben a számban egymás után eddig még senki nem tudott ötször aranyérmet nyerni. Ugyan a szovjet Ljudmila Pahomova, Alekszandr Gorskov kettős 1970 és 1976 között hatszor győzött, de nem megszakítás nélkül, mivel 1972-ben ezüstérmesként zárt.

Papadakis és Cizeron mögött az egy éve bronzérmes orosz Alekszandra Sztyepanova, Ivan Bukin páros végzett másodikként, míg a dobogó alsó fokára honfitársaik, Viktorija Szinyicina és Nyikita Kacalapov állhattak fel.

A magyarok tavaly a 14. helyen végeztek, ennél most előrébb szerettek volna zárni, de hiába voltak 17.-ek a ritmustánc után, kűrjükre nem kaptak elegendő pontot a javításhoz, sőt, végül két pozíciót rontva fejezték be a versenyt a 19. helyen.


Eredmények:

jégtánc, végeredmény a kűr után:
1. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (francia) 217,98 pont
2. Alekszandra Sztyepanova, Ivan Bukin (orosz) 206,41
3. Viktorija Szinyicina, Nyikita Kacalapov (orosz) 199,84
...19. Janovszkaja Anna, Lukács Ádám 147,32
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!