Műkorcsolya Eb - Tóth Ivett és a páros is tíz közé juthat - ELŐZETES

Külföld, 2020.01.21

Tóth Ivett és a Scsetyinyina Julija, Magyar Márk páros is a legjobb tízben végezhet Vardanjan Gurgen ágazati sportigazgató szerint a szerdától vasárnapig tartó grazi műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon.

"Ha jól fut, van esélye a tízben végezni" - mondta az MTI-nek Tóth Ivettről, a magyar csapat legrutinosabb tagjáról a sportvezető, aki elárulta, rajta kívül már mindenki megérkezett az osztrák városba és mindenki egészséges. Hozzátette, a Vasas 21 éves versenyzője szerdán érkezik Grazba.

Tóth Ivett a hatodik kontinensviadalára készül, legjobban 2017-ben szerepelt, amikor nyolcadik lett, a legutóbbi két alkalommal a 13. helyen végzett.

Vardanjan Gurgen szerint hasonlóan jó szereplés várható a Scsetyinyina Julija, Magyar Márk párostól, amely értékelése szerint kifejezetten jó teljesítményt nyújtott a szezon első felében. Mindketten szerepeltek már Eb-n és vb-n is, de azokon még más partnerekkel versenyeztek, a legjobb tíz között egyikük sem végzett.

"Ez egy friss duó, de ha úgy lefutja a programokat, ahogy képes rá, akkor tízbe kerül" - jelentette ki a szakág hazai vezetője, aki hozzátette, ha együtt így folytatódik a fejlődésük, akkor olimpiai kvótát fognak szerezni a 2022-es, pekingi játékokra.

A férfiaknál induló Csernoch András és a Monaghan Emily, Fourati Ilias jégtáncpár egyformán újonc, s a szakvezető úgy véli, mindkettő számára nagyon nehéz lesz a kűrbe jutást kiharcolni, mert nagyon erős a mezőny. Ehhez előbbinek 24 között kellene végeznie a rövidprogramban, míg utóbbinak húszban a ritmustáncban.

Az idei kontinensviadalon 164 versenyző lép jégre: 35 férfi, 37 női korcsolyázó mellett 19 páros és 27 jégtánckettős méri össze tudását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!