TV műsor

Navalnij - A szejm az orosz ellenzéki szabadon bocsátására szólította fel Moszkvát

Külföld, 2021.01.21

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus szabadon bocsátására szólította fel az Orosz Föderáció hatóságait a lengyel parlamenti alsóház, a szejm a csütörtökön szintén egyhangúlag megszavazott határozatában.

A dokumentum mellett a kormánytábor és az ellenzéki tömörülések összes jelenlévő képviselője szavazott, kivéve az oroszbarát politikusnak tartott Janusz Korwin-Mikkét, a KORWiN elnevezésű újliberális kispárt elnökét.

A KORWiN párt a Konföderáció nevű radikális nemzeti koalíció tagjaként jutott be a lengyel parlamentbe. A határozatról szóló szavazáson az egyetlen tartózkodó szavazatot a Konföderáció egy másik képviselője adta le.

A megszavazott határozatban a szejm a Navalnijt és bajtársait érő üldözések beszüntetését, a letartóztatottak szabadon engedését szorgalmazza. A lengyel honatyák emellett Navalnij megmérgezésének objektív vizsgálatára, az elkövetők megbüntetésére szólítják fel az orosz vezetést.

Navalnijt hétfőn harmincnapi letartóztatásra ítélték Oroszországban. A politikus vasárnap este tért vissza németországi gyógykezeléséből, miután nyugati országok laboratóriumi vizsgálatainak egybehangzó eredménye szerint augusztusban hazájában megpróbálták megmérgezni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!