Navalnij - Az orosz ellenzéki politikus azonnali és feltételek nélküli szabadon engedését követelte a brit külügyminiszter

Külföld, 2021.02.02

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus azonnali és feltételek nélküli szabadon engedését követelte kedden Moszkvától Dominic Raab brit külügyminiszter.

Raab a londoni külügyminisztérium által közzétett kedd esti nyilatkozatában felszólította Oroszországot azoknak a békés tüntetőknek és újságíróknak a szabadlábra helyezésére is, akiket az elmúlt két hétben az orosz hatóságok őrizetbe vettek.

A közlemény előzményeként egy moszkvai bíróság kedden letöltendő börtönbüntetésre módosította az úgynevezett Yves Rocher-ügyben 2014-ben Navalnijra kirótt három és fél éves, akkor még felfüggesztett szabadságvesztést, azzal indokolva a döntést, hogy az ellenzéki politikus megsértette a büntetés felfüggesztésének feltételeit.

A brit külügyminiszter szerint az alapvető normákat felrúgó keddi bírósági határozat egy mérgezés áldozatát veszi célba, ahelyett, hogy a felelősöket büntetné.

Mindez mutatja, hogy Oroszország nem teljesíti a nemzetközi közösség felelősen viselkedő tagjaitól elvárt legalapvetőbb kötelezettségeket sem - hangsúlyozza kedden ismertetett nyilatkozatában Dominic Raab.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!