TV műsor

Német közszolgálati televízió: egyetlen fénykép alapján próbálják Soros György követőjének beállítani a Zöldek kancellárjelöltjét

Külföld, 2021.04.22

    Bálint Marcell, az MTI tudósítója jelenti:

Berlin, 2021. április 22., csütörtök (MTI) - Egyetlen fényképen alapul a német Zöldek kancellárjelöltje, Annalena Baerbock hitelességét megkérdőjelezők azon állítása, hogy a politikus Soros György magyar származású amerikai üzletember "bábja", azonban a felvétel nem titkos találkozón készült, és nyilvánosan elérhető - írta az ARD német országos közszolgálati televízió tényfeltáró szerkesztősége (ARD-faktenfinder) a televízió tagesschau.de című hírportálján .

Az Annalena Baerbockot és Soros Györgyöt egymás mellett mutató fénykép 2019-ben készült a világ első számú biztonságpolitikai fórumán, a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC). A felvételt Annalena Baerbock tette közzé ( https://www.instagram.com/p/Bt9HSYHHXo5/?igshid=1hkhpelbjrkj4&fbclid=IwAR2UUgHX9nWJsfRkEJVgV5fjpNPnCuPHAhX3yhpvj_iOJ3Sp0EPKAt2ec7c ).

A politikus a Zöldek társelnökeként és szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőként folytatott megbeszéléseket a tanácskozás margóján. A rendezvényen készített felvételekhez fűzött szövegben kiemelte, hogy az MSC "idei témája a klímaválság", ami indokolt témaválasztás, mert a klímaválság "a világ legnagyobb biztonsági kockázata".

A Zöldek több mint két év elteltével, hétfőn bejelentették, hogy - történetükben először - kancellárjelölt vezetésével vágnak neki a szeptember 26-i Bundestag-választás kampányának, és a feladatot Annalena Baerbock vállalja el. Az ARD-faktenfinder beszámolója szerint a bejelentés óta a jelöltet támadások érik közösségi portálokon, és "az az egyik vád ellene, hogy a milliárdos Soros bábja".

Ezt az értelmezést igyekszik erősíteni mások mellett a szociáldemokratákkal (SPD) kormányzó CDU/CSU jobbközép pártszövetségtől jobbra álló ellenzéki Alternatíva Németországnak (AfD) egyik Bundestag-képviselője, Martin Siechert, aki egy népszerű közösségi portálon azt írta, hogy a kancellárjelölt "Soros-mintatanuló". A szöveghez mellékelt egy fotókollázst, amely a Zöldek politikusát és az üzletembert ábrázolja.

Az ARD-faktenfinder újságírói szakértőket idézve kifejtették, hogy az ilyen törekvések a folyamatokat és a szereplőket a háttérből a nemzetek felszámolásának szándékával irányító titkos vezető létezését feltételező "mintázatot" követik, amely pontosan illeszkedik régi antiszemita összeesküvés-elméletekhez. Ezekben az elméletekben "a zsidó milliárdos Sorost" állítják a titokzatos háttérember szerepébe.

Mindez a zsidók elleni gyűlölethez és erőszakhoz vezethet - tette hozzá összeállításában a német médium. Idézte mások mellett az Amerikai Zsidó Bizottság (AJC) nevű tekintélyes amerikai zsidó szervezet berlini irodájának vezetőjét, Remko Leemhuis-t, aki elmondta: az Annalena Baerbock hitelességének megkérdőjelezésére használt összeesküvés-elméletek "nagyon veszélyesek, mert követőik szükségszerűen arra a következtetésre jutnak, hogy minden bajt meg lehetne szüntetni, ha lehetne akadályozni az állítólagos felelősök ténykedését".

Az ARD-faktenfinder összeállításában egyebek között hozzátették, hogy Soros György szülőhazájában a kormány "központi ellenségképnek" tette meg az üzletembert, és összeesküvés-elméletekkel "célzottan hangulatot keltett" ellene és a nyílt társadalomért dolgozó alapítványai ellen. Az ARD hírportálja hangoztatta: a kormánypárt "lózungjai" szerint Soros György a vagyona révén az Európai Unióba irányuló "muszlim tömeges bevándorlást" idéz elő, azzal a céllal, hogy "destabilizálja a keresztény nemzetállamokat Európában".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!