Németh András az élvonalba vágyódik a Hamburggal

Külföld, 2023.01.27

Németh András szeretné feljutáshoz segíteni új csapatát, a német labdarúgó másodosztályban szereplő Hamburger SV-t.

A 20 esztendős magyar válogatott támadót az M1 aktuális csatorna szólaltatta meg azt követően, hogy pénteken bejelentették 2026 nyaráig szóló szerződtetését.

"Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült ez januárban. Mostantól százszázalékosan koncentrálhatok a klubra, a fejlődésemre és egy jó felvezetés lehet a márciusi válogatott meccsek előtt" - nyilatkozta a támadó, aki a belga Genktől szerződött a Bundesliga 2 második, azaz feljutó helyén álló együtteshez.

"Az első hat hónap valószínűleg a beilleszkedésről szól majd, meg kell tanulnom a nyelvet, de persze bizonyítani is szeretnék, hozzásegíteni a csapatot a Bundesligába jutáshoz" - tette hozzá Németh András, aki tavaly novemberben góllal debütált a magyar válogatottban.

A csatár elmondta, az angol Championshipben szereplő Sunderland is nagy erőket mozgósított a megszerzéséért, neki azonban "nagyon tetszett a hamburgi projekt":

"Szép, domináns futballt játszik a Hamburg, sok helyzetet kreál a centernek. Megkönnyítette a döntést, hogy sokat beszéltem az edzővel is, mielőtt idejöttem" - mondta a Marco Rossi szövetségi kapitány által is "bátorított" magyar csatár, aki szerint a Hamburg egy nagy múltú klub, amelynek mindenképpen az élvonalban van a helye.

A Hamburg vasárnap a Braunschweig együttesét fogadja a Bundesliga 2 idei első, 18. fordulójában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!