Németországba igazol Leimeter Csaba válogatott kézilabdázó

Külföld, 2023.02.08

Leimeter Csaba válogatott kézilabdázó nyártól a német HBW Balingen/Weilstetten csapatát erősíti.

"Mindig is az volt az álmom, hogy Németországban kézilabdázzak, ezért örülök, hogy ez az álom most teljesül. Úgy gondolom, ez az ideális környezet ahhoz, hogy fejlődjek. Szeretnék segíteni a csapatnak céljai elérésében" - nyilatkozta következő klubjának honlapján a jobbátlövő.

A 28 éves Leimeter korábban a PLER, a Tatabánya, a Budakalász és a Csurgó csapatát erősítette, jelenleg pedig a Bajnokok Ligája-csoportkörös horvát PPD Zagreb légiósa. A magyar válogatottban eddig 11-szer szerepelt, és bár ott volt a keretben a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, pályára nem lépett.

Wolfgang Strobel, a HBW Balingen/Weilstetten elárulta, már tavaly nyáron is meg akarták szerezni a magyar átlövőt, de akkor még nem jártak sikerrel.

"Büszke és elégedett vagyok, hogy sikerült az átigazolás. Csaba fontos játékosa a PPD Zagrebnek a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is, és rengeteg tapasztalatot hoz magával. Nagyon jó védekező játékos, aki a rutinjával támadásban is segíteni tud majd nekünk" - nyilatkozta Jens Bürkle vezetőedző.

A HBW Balingen/Weilstetten jelenleg négypontos előnnyel vezeti a német másodosztály tabelláját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!