TV műsor

Netanjahu telefonon tárgyalt Putyinnal

Külföld, 2021.02.08

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök telefonon beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a közel-keleti biztonsági kérdésekről - jelentette hétfőn a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet.

"Nemrég telefonon beszéltem Vlagyimir Putyin orosz elnökkel regionális kérdésekről, valamint az Izrael és Oroszország közötti folyamatos koordinációról a régió biztonsági fejleményeinek ügyeiben"- közölte a Twitter internetes közösségi oldalon az izraeli miniszterelnök.

Közben Gabi Askenázi külügyminiszter is beszélt orosz kollégájával, Szergej Lavrovval. "Oroszországnak fontos szerepe van a Közel-Keleten, különösen az iráni nukleáris program leállításának erőfeszítéseiben, és abban, hogy felszámolja Irán megerősödését a térségben" - írta beszélgetésük után Askenázi a Twitteren.

Idén kerek évfordulót ünnepel a két ország, az Izrael és Oroszország közötti diplomáciai kapcsolatok megújításának 30. évfordulóját. Askenázi megállapodott Lavrovval, hogy erről az eseményről izraeli és oroszországi rendezvénysorozaton fognak megemlékezni, melyeken hangsúlyozni fogják a népek közötti kapcsolat erősségét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!