Nőtt a Vienna Insurance Group díjbevétele az első negyedévben

Külföld, 2020.05.20

A Vienna Insurance Group (VIG) díjbevételének a növekedéséről jelentett az első negyedévről, ugyanakkor arra számít, hogy a koronavírus-járvány hatásai már érezhetőek lesznek a második negyedévtől.

A Vienna Insurance Group MTI-nek szerdán eljuttatott közleménye szerint a díjbevétele 7,2 százalékkal, 3,1 milliárd euróra nőtt.

Az adózás előtti eredmény 4,4 százalékkal, 121,9 millió euróra csökkent, míg a nettó eredmény 2,8 százalékkal, 85,8 millió euróra emelkedett.

A kombinált hányad 1,7 százalékponttal 95,1 százalékra csökkent a tavalyi első negyedévhez képest.

Elisabeth Stadler vezérigazgató azt mondta, hogy a Vienna Insurance Group pozitív üzleti fejlődést ért el 2020 első negyedévében. "Nagyon jól kezdtük az évet, jelentős díjbevétel-növekedést értünk el. Ez a 2020. januárban és februárban elért kiváló teljesítménynek köszönhető, ami jelentős mértékben kompenzálta a március közepén, az új koronavírus elleni harc során bevezetett korlátozások kezdeti hatását. Ugyanakkor az új üzlet csökkenése miatti díjbevétel-elmaradás 2020. második negyedévében már észlelhető lesz, és várhatóan az egész pénzügyi évet végigkíséri."

A Vienna Insurance Group vezető biztosítási szakértő Ausztriában és Közép- és Kelet-Európában. Harminc országban mintegy 50 társaság alkotja a vállalatcsoportot, amelynek a cég honlapja szerint 25 ezer dolgozója van. A csoport magyarországi tagja az Union Biztosító Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!