Novemberben lassult a német feldolgozóipari megrendelések növekedési üteme

Külföld, 2021.01.07

Novemberben lassult a német feldolgozóipari megrendelések növekedési üteme októberhez képest, ugyanakkor nem vált be a szakértők várakozása, hogy csökkennek a megrendelések.

A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtökön azt közölte, hogy novemberben ár, szezonális és naptári kiigazítással az elemzők által várt 1,2 százalék csökkenés helyett 2,3 százalékkal nőttek a feldolgozóipari megrendelések az előző havihoz képest. Az előző hónapban, októberben 3,3 százalék volt a havi növekedés.

A belföldi megrendelések 1,6 százalékkal nőttek novemberben az előző havihoz képest, a külföldi megrendelések pedig 2,9 százalékkal bővültek. A külföldi megrendeléseken belül az euróövezetből 6,1 százalékkal emelkedtek a megrendelések, a világ többi részéről pedig 0,9 százalékkal növekedtek.

Az egy évvel korábbihoz képest novemberben 6,3 százalékkal nőtt a feldolgozóipari megrendelések összege, míg egy hónappal korábban, októberben a bővülés szerényebb, 2,3 százalék volt.

A koronavírus-válság hatásától még mentes utolsó hónaphoz, februárhoz képest novemberben szezonális és naptári kiigazítással 4 százalékkal álltak magasabban a német feldolgozóipar megrendelései.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!