Orbán Viktor az EU-csúcsot előkészítő videókonferencián vett részt

Külföld, 2023.02.07

Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtökön kezdődő uniós csúcstalálkozó előkészítéseként közös videókonferencián vett részt a lengyel, a belga, a finn és a máltai kormányfővel, a bolgár államfővel valamint Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével; a téma az ukrajnai háború, az európai gazdasági nehézségek és az illegális migráció volt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

Orbán Viktor az EU-csúcsot előkészítő videókonferencián vett részt Az ukrajnai napirendi pont kapcsán Orbán Viktor ismét azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazott valamint végre érdemi politikai vitát a brüsszeli szankciókról, azok ugyanis tönkreteszik Európa gazdaságát.

Kiemelte: ebben a helyzetben az uniós tagállamok számára sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé kell tenni a hozzáférést az európai kohéziós és újjáépítési alapokhoz.

A migrációról szólva a magyar kormányfő újra felszólította Brüsszelt, hogy szálljon be a határvédelem finanszírozásába, a kerítések ugyanis egész Európát védik.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Orbán Viktor az EU-csúcsot előkészítő videókonferencián vett részt Orbán Viktor az EU-csúcsot előkészítő videókonferencián vett részt Orbán Viktor az EU-csúcsot előkészítő videókonferencián vett részt Orbán Viktor az EU-csúcsot előkészítő videókonferencián vett részt
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!