Oroszország eltiltása - A Kreml negatívan viszonyul Putyin olimpiai eltiltásához

Külföld, 2020.12.18

A Kreml sajnálkozását és ellenérzését fejezte ki pénteken azzal kapcsolatban, hogy a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) korlátozásokat vezetett be az orosz sportolók nemzetközi szereplésével kapcsolatban és két évre eltiltotta az orosz hivatalos személyeket - köztük Vlagyimir Putyin elnököt - az olimpiai és paralimpiai játékok, valamint a világbajnokságok látogatásától.

"Természetesen sajnáljuk, hogy ilyen döntés született és természetesen negatívan viszonyulunk hozzá" - idézte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivőt az Interfax hírügynökség.

"Ezzel együtt a sportvezetőink már rámutattak: az a legfontosabb, hogy a sportolóknak joguk lesz részt venni a nemzetközi versenyeken, ami lehetővé teszi nemzetközi minősítésük megőrzését, és azt, hogy formában maradjanak" - hangoztatta Peszkov.

Hangsúlyozta, hogy Moszkva továbbra is szoros kapcsolatban marad a nemzetközi sportszervezetekkel. Ezzel együtt folytatja érdekei képviseletét és a doppingolás elleni küzdelmet.

A CAS a moszkvai doppingellenőrző laboratórium működésében tapasztalt visszaélések miatt két évre eltiltotta az orosz sportolókat attól, hogy világversenyeken nemzeti színekben szerepeljenek. Oroszország ugyanebben az időszakban nem rendezhet olimpiát, paralimpiát és világbajnokságot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!