Összecsapások Hegyi-Karabahban - Ferenc pápa fegyverletételt szorgalmazott a kaukázusi térségben

Külföld, 2020.09.27

Fegyverek helyett a felek közti párbeszédet és békét sürgetett a kaukázusi térségnek Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap délben mondott beszédében.

Az egyházfő aggasztónak nevezte a Kaukázus térségében zajló fegyveres harcokról érkező híreket. Egyperces néma imára kérte a Szent Péter téren álló hívőket a béke érdekében. Felszólította a szemben álló feleket, hogy a jó szándék és a testvériség vezesse cselekedeteiket.

"A problémákat nem erőszakkal és fegyverekkel, hanem a párbeszéd és a tárgyalás eszközeivel oldják meg" - kérte.

Ferenc pápa az örmény és az azerbajdzsáni haderő között a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabah régióban kirobbant harcokra utalt. A Szentszék bejelentése szerint a katolikus egyházfő vasárnap a Vatikánban fogadta II. Karekint, a mintegy kilencmillió hívőt számláló örmény apostoli egyház katholikoszát és legfőbb pátriárkáját.

Az egyház vasárnap tartotta a migránsok és menekültek 106. világnapját, amelyet a pápa az idén a belső menekülteknek szentelt, "Mint Jézus, menekülni kényszerültek" mottóval. A világnap alkalmából Assisiben a Szent Ferencről elnevezett bazilika legnagyobb bejárati kapuját a migránsok által használt, arany-ezüst színű vékony fólia takarókkal fedték be.

Ferenc pápa egy hét múlva Assisiben írja alá új enciklikáját, amely a Mind testvérek vagyunk címet kapta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!