Osztrák választások - Elemző: elhúzódó koalíciós tárgyalásokra lehet számítani

Külföld, 2019.09.30

Elhúzódó koalíciós tárgyalásokra lehet számítani Ausztriában; a folyamat végén a vasárnapi választás egyértelmű győztese, a Osztrák Néppárt vezetője, Sebastian Kurz valószínűleg újra az Osztrák Szabadságpárttal alakít majd kormánykoalíciót - mondta a Nézőpont Intézet elemzője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Mráz Ágoston Sámuel hozzátette: a másik lehetséges koalíciós partner a Zöldek pártja, amelynek támogatottsága az elmúlt másfél évben 4 százalékról 12 százalék fölé nőtt.

Az elemző, a Nézőpont-csoport vezetője elmondta: a néppárt a szavazatok több mint 38 százalékát szerezte meg, a második helyezett a szociáldemokrata párt lett, amelynek 21,5 százalékos támogatottsága történetének legrosszabb eredménye, a szabadságpárt pedig 17 százalékot ért el.

A szabadságpárt támogatottsága az előzetes felmérésekhez képest 3 százalékkal csökkent, míg a néppárté 3 százalékkal nőtt, vagyis valószínűleg a botrányok nyomán a szabadságpárt szavazóinak 3 százaléka átment a néppárt táborába - mondta az elemző.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!