Óvatosságra intette az Egyesült Államokba készülő turistákat a kínai turisztikai minisztérium

Külföld, 2019.06.04

Biztonsági figyelmeztetést adott ki kedden az Egyesült Államokba készülő kínai turisták számára a kínai kulturális és idegenforgalmi minisztérium - jelentette a kínai állami sajtó.

A figyelmeztetésben a minisztérium arra hivatkozik, hogy az Egyesült Államokban az utóbbi időben egyre gyakrabban fordul elő fegyveres erőszak, rablás és lopás. Emiatt óvatosságra intik az utazásra készülőket, akiket arra kérnek, gondosan mérlegeljék az út kockázatait, tájékozódjanak úti céljuk közbiztonsági helyzetéről és a hatályban lévő jogszabályokról. A figyelmeztetés egyéb rendelkezés híján az év végéig marad hatályban.

Keng Suang külügyi szóvivő kedden elmondta: a figyelmeztetés kiadásáról azt követően született döntés, hogy egyes kínai állampolgárok az amerikai határőrség részéről velük szemben alkalmazott túlkapásokról számoltak be nemrégiben.

Egy nappal korábban, hétfőn pedig a kínai oktatási minisztérium adott ki figyelmeztetést az Egyesült Államokba készülő vagy már ott tanuló kínai hallgatók és oktatók számára, ugyanis értesüléseik szerint a közelmúltban egyre több kínai diáknak adódott problémája amiatt, hogy korlátozták amerikai tanulmányi vízumuk időtartamát vagy elutasították vízumkérelmüket.

Peking és Washington között az utóbbi időben jelentősen nőtt a feszültség a kettejük között dúló kereskedelmi háború, a Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalatot érintő amerikai szankciók, a vitatott hovatartozású Dél-kínai-tenger, valamint Tajvan miatt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!