Putyin: a kétoldalú viszonyban sok függ Trump politikai akaratától

Külföld, 2019.06.23

Korlátozza Donald Trump cselekvési lehetőségét a Washington és Moszkva közötti kapcsolatok építésében az amerikai politikai rendszer, ám sok függ az Egyesült Államok elnökének politikai akaratától - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az NTV televíziónak ad ott nyilatkozatában.

"Azt látjuk, ez a rendszer olyan, hogy sok mindent nem lehet megtenni, amit Trump megtenne. Természetesen igaz, hogy sok minden a politikai akarattól függ" - mondta Putyin.

Úgy vélekedett, hogy mind Oroszország, mind az Egyesült Államok érdekelt a párbeszédben és a konszenzuskeresésben, valamint hogy a célok erőszakos úton való elérésére való törekvés nem vezet sikerre. Kifejezte készségét a kapcsolatok fejlesztésére, amint az amerikai fél is készen áll majd erre.

"Hadd döntsék el ők maguk, hogy szükségük van-e a kapcsolatok építésére Oroszországgal, vagy sem. Ezért ha szükségük van a párbeszédre, akkor mi készen állunk. Ha nincs rá szükségük, akkor megvárjuk, amíg érettek lesznek erre" - fogalmazott az elnök.

Putyin csütörtökön, a lakosság kérdéseire élő adásban válaszolva kijelentette, hogy kész találkozni Trumppal a G20-csoport június 28-án és 29-én megtartandó oszakai csúcstalálkozója alkalmából, ha ő is így kívánja. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy az amerikai elnökválasztási kampány során további problémák keletkezhetnek a kétoldalú kapcsotokban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!