Putyin: meg kell akadályozni a fiatalkorúak bevonását a nem engedélyezett tüntetésekbe

Külföld, 2021.03.03

A rendvédelmi szerveknek meg kell figyelniük az online szolgáltatókat, és ki kell szűrniük közülük azokat, amelyek fiatalkorúakat vonnak be a nem engedélyezett tüntetésekbe - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök az orosz belügyminisztérium vezetői testületének szerdai moszkvai kibővített tanácskozásán.

Putyin hangsúlyozta, hogy a fiatalkorúaknak a nem engedélyezett utcai akciókba való bevonása törvénysértés, és ennek megfelelően kell is kezelni ezt. Bejelentette, hogy előkészületben van egy törvénytervezet, amelynek célja a rendvédelmi szervek munkatársai és családtagjaik megoltalmazása az őket egyebek között a közösségi médiában érő fenyegetések miatt.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor) februárban közölte, hogy jegyzőkönyvbe veszi a nem egyeztetett tüntetésekre vonatkozó információkat. A hatóság szerint ez a közösségi médiában mintegy két és fél ezerszer fordult elő.

A fiatalkorúaknak a tüntetésekbe való bevonásának kérdése Alekszej Navalnij ellenzéki politikus őrizetbe vételét követően kapott ismét megkülönböztetett figyelmet. Ezen a címen az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) büntetőeljárást indított a Navalnij elleni fellépés miatt január 23-ra kitűzött országos tüntetés szervezői ellen. Az aktivisták tagadták a fiatalkorúak mozgósítását.

Putyin a szerdai tanácskozáson egyebek között hangsúlyozta az IT-bűnözés elleni fellépés fontosságát, amelynek mértéke, mint mondta, az elmúlt hat év alatt több mint tízszeresére növekedett. Az elnök kitért a nacionalizmus, az idegengyűlölet és a vallási türelmetlenség propagandája elleni harc és a közrendnek a parlamenti választás évében való megvédésének jelentőségére is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!