Rendkívüli állapotot vezettek be az erdőtüzek miatt Nyizsnyij Novgorod megyében és Mordvinföldön

Külföld, 2021.08.24

Szövetségi szintű reagálást igénylő, régióközi rendkívüli állapotot vezettek be az erdőtüzek miatt az oroszországi Nyizsnyij Novgorod megyében és Mordvinföldön - közölte kedden az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A lángok a Mordvinföldi Szmidovics Állami Természetvédelmi Területről átterjedtek Szarov környékére. Ebben a Nyizsnyij Novgorod megyei zárt városban működik az Oroszországi Szövetségi Nukleáris Központ - Összoroszországi Kísérleti Fizikai Kutatóintézet.

A központ sajtószolgálata közölte, hogy Szarov területén nem alakult ki tűzfészek, az erdőtűz frontja a várostól másfél kilométerre található.

Az oltáshoz több mint 1300 embert és mintegy 250 egységnyi technikát, köztük Mi-8-as és Mi-26-os helikoptereket, egy Be-200-as repülőgépet és három tűzoltóvonatot vetettek be. A lángok elleni küzdelemhez más régiókból, így Moszkvából is irányítottak át tűzoltókat.

A lángok kedden mintegy 300 hektáron égtek. A természetvédelmi területen csaknem 10 ezer hektár, az összterület közel egyharmada perzselődött fel, a közelében található Sztyekljannij községben pedig 11 ház vált a lángok martalékává. A katasztrófavédelem szerint településeket jelenleg nem fenyeget a tűzvész.

A tüzet a természetvédelmi területen augusztus 3-án villámcsapás okozta. Augusztus 9-i jelentés szerint a Szarov városhoz tartozó területeken lokalizálták az erdőtűz fészkét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!