TV műsor

Repülőgéphajtómű-gyártó vállalatot hozott létre Kína

Külföld, 2016.08.29

Több gépipari cég összevonásával repülőgéphajtómű-gyártó vállalatot hozott létre Kína annak érdekében, hogy függetlenítse repülőgép iparát a külföldi beszállítóktól - számolt be hétfőn a BBC hírportál.

A mintegy 50 milliárd jüan (7,5 milliárd dollár) jegyzett tőkéjű társaság polgári és katonai célra egyaránt fejleszt és gyárt majd repülőgép hajtóműveket. A cég főrészvényesei a kínai állam mellett az Aviation Industry Corp of China (AVIC) és a Commercial Aircraft Corp of China (Comac) repülőgép gyártó vállalatok.

Kínának van saját repülőgép ipara, nemzetközi szabványokat kielégítő hajtóműveket azonban egyelőre nem állít elő. Az AVIC katonai gépeket és helikoptereket, a Comac pedig polgári utasszállító gépeket gyárt. A kínai utasszállító repülőgépek General Electric és Pratt & Whitney hajtóműveket használnak, a katonai gépek pedig orosz hajtóműveket.

Hszi Csin-ping köztársasági elnök a kínai repülőgép ipart globális rangra emelő stratégiai jelentőségű lépésnek nevezte a hajtómű gyártó vállalat létrehozását.
http://www.bbc.com/news/business-37212009
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!