Robbanás történt a Krím félszigeten egy iskolában, sok halott és sebesült

Külföld, 2018.10.17

Robbanás történt szerdán a Krím félszigeten lévő Kercs városának műszaki szakiskolájában, az első információk alapján tízen életüket vesztették, és mintegy ötvenen megsebesültek.

Az orosz Nemzeti Terrorelhárító Bizottság közlése szerint ismeretlen eredetű robbanószerkezet lépett működésbe a tanintézményben. Az orosz nemzeti gárda parancsnokának első helyettese, Szergej Melikov a TASZSZ hírügynökséggel közölte, hogy házi készítésű pokolgép robbant fel.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője úgy fogalmazott, hogy a robbanás egyik okaként a terrorcselekmény lehetőségét is vizsgálják.

Az első hírek még arról szóltak, hogy gázrobbanás történt az oktatási intézmény étkezdéjében.

A kercs.fm helyi hírportál szerint a helyszínre több mentőautó is kiérkezett, de annyi a sebesült, hogy nem tudják mindet elvinni, ezért a tömegközlekedés buszait is bevonták.
A helyszínre kivonultak a rendőrség, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és a katasztrófavédelem, valamint a gázszolgáltató vészhelyzet-elhárítással foglalkozó szakemberei is. A környékre kétszáz katonát is kivezényeltek.

A Krím félszigetet Oroszország 2014-ben elcsatolta Ukrajnától, de azt a lépését az ENSZ tagállamainak túlnyomó többsége nem ismerte el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!