Romániában ötven helyszínen indul szeptember végétől a délutáni oktatási program

Külföld, 2021.09.15

Romániában szeptember végétől ötven helyszínen indul a délutáni oktatási program a magyar tagozatos iskolákban az új tanévben - közölte szerdán a programot lebonyolító erdélyi Iskola Alapítvány.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által létrehozott alapítvány szerint a délutáni oktatási program az elmúlt években bebizonyította létjogosultságát, így egyre nagyobb az érdeklődés a szülők részéről.

Az elemi iskolásoknak szánt program a szórványban működik és a tanórák utáni időszakot fedi le. A diákok meleg ebédet kapnak, szakképzett oktatók segítségével az iskolában készítik el a házi feladatokat, továbbá készségfejlesztő játékok, kreatív és szórakoztató tevékenységek során kovácsolódnak közösséggé. Éppen ezért sok szülő számára fontos szempont, hogy az Iskola Alapítvány délutáni programja igénybe vehető a magyar tagozattal rendelkező iskolákban - olvasható az alapítvány közleményében.

A 2021-2022-es tanévben szeptember 27-től indul a program tizenkét erdélyi megyében és Bukarestben. Összesen 50 helyszínen fog működni a délutáni oktatás, az előző tanévhez képest új helyszínnek számít Cegőtelke (Beszterce-Naszód megye), Felsőbánya (Máramaros megye), Újszentes (Temes megye) és Szászfenes (Kolozs megye).

A program a magyar kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával valósult meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!