Romániai választás - Történelmi magyar sikernek nevezte eredményeket a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja

Külföld, 2020.09.28

A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportja gratulált az erdélyi magyarok romániai helyhatósági választásokon elért eredményeihez, amelyet a képviselők közleményükben nagyszerű történelmi sikernek neveztek.

A képviselőcsoport hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselői következetesen kiállnak a külhoni magyarok egyéni és közösségi jogaiért, szorosan együttműködve a határon túli magyar közösségek pártjaival.

"Külön örömöt jelentenek számunkra a magyarok nagyszerű sikerei a romániai helyhatósági választásokon" - fogalmaztak.

A vasárnap tartott önkormányzati választásokon az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) jelöltjeit tíz településen választották meg polgármesternek, és további három általuk támogatott független jelölt győzött. Magyar polgármestert választottak Marosvásárhelyen.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelöltjeit 199 településen választották meg a polgármesteri tisztségekre, és több helyen növelni tudták a helyi tanácsosaik számát, így Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Kovászna Megye Tanácsában, Csíkszeredában, Szatmárnémetiben és Szatmár Megye Tanácsában. Az RMDSZ színeiben újraválasztották a megyei tanácselnököket Kovászna, Hargita, Maros és Szatmár megyében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!