RÖVIDHÍR - Marosszentgyörgyön átadták a sátortetős műjégpályát

Külföld, 2021.02.14

A Marosvásárhely szomszédságában fekvő Marosszentgyörgyön átadták a magyar állam támogatásával felépített sátortetős műjégpályát.

Marosszentgyörgyön átadták a magyar kormány támogatásával megvalósult műjégpályát Az ünnepélyes átadón két jégkorongozó-felszerelésbe öltözött romániai miniszter köszönte meg a magyar kormány képviselőjének a létesítményt.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a sportot az egyik legfontosabb közösségkovácsoló erőnek nevezte köszöntésében. Megjegyezte: a magyar kormány azért ad sportlétesítményekre pénzt, mert nemzetben és egységes Kárpát-medencében gondolkozik.

Tánczos Barna romániai környezetvédelmi vízügyi és erdészeti miniszter - aki korábban a Román Jégkorongszövetséget is vezette - a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnökeként mondott köszönetet. Novák Eduárd romániai ifjúsági és sportminiszter kijelentette: az új fedett jégpályán román, magyar, roma és szász gyermekek sportolhatnak együtt és tanulhatnak egymástól.
(MTI)

Galériánk

Marosszentgyörgyön átadták a magyar kormány támogatásával megvalósult műjégpályát Marosszentgyörgyön átadták a magyar kormány támogatásával megvalósult műjégpályát Marosszentgyörgyön átadták a magyar kormány támogatásával megvalósult műjégpályát
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!