RÖVIHDÍR - Brexit - Pénteken ismét a londoni alsóház elé kerülhet a kilépési megállapodás

Külföld, 2019.03.28

A brit kormány tervei szerint pénteken ismét a londoni alsóház elé kerülhet a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő, eddig kétszer is nagy többséggel elutasított megállapodás.

Andrea Leadsom, az alsóház vezetője - aki e minőségében a kormányzó Konzervatív Párt frakcióvezetőjéhez hasonlatos tisztségű, az alsóházi ügymenet irányításáért felelős magas rangú kabinettag - a következő napok alsóházi napirendjét ismertető csütörtöki parlamenti felszólalásában ugyanakkor nem jelezte egyértelműen, hogy lesz-e újabb szavazás is a Brexit-megállapodásról.

Felidézte azonban, hogy a Brexit halasztásáról az EU-val elért megállapodás értelmében pénteken, brit idő szerint 23 óráig - közép-európai idő szerint éjfélig - el kell fogadni a megállapodást ahhoz, hogy az Egyesült Királyság a rendezett távozásra megállapított új, május 22-i határnapon tudjon kilépni az Európai Unióból.

Elfogadott Brexit-megállapodás nélkül Londonnak április 12-éig kell jeleznie a Brexit-folyamat további menetével kapcsolatos terveit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!