Sakkvilágbajnok-jelölti torna - Újrakezdés 390 nap szünet után, Nyepomnyascsij egyedül az élen

Külföld, 2021.04.19

Több mint egy évi szünetet követően hétfőn a 8. fordulóval folytatódott a sakkvilágbajnok-jelöltek jekatyerinburgi tornája, amelyet a koronavírus-járvány miatt szakítottak félbe tavaly az orosz városban egy teljes kör lebonyolítása után.

Az újrakezdés nyitónapján a két éllovas nagymester közül - a viadal honlapja szerint - Maxime Vachier-Lagrave kikapott az amerikai Fabiano Caruanától, így az eddig a franciával holtversenyben első orosz Jan Nyepomnyascsij immár egyedül vezet, mivel remizett a holland Anish Girivel.

Döntetlen lett a nyolcfős mezőny két kínai szereplője, Vang Hao és Ting Li-zsen partija is, míg Nyepomnyascsij honfitársainak csatájában Kirill Alekszejenko diadalmaskodott Alekszandr Griscsuk felett.


Eredmények (a torna honlapjáról), 8. forduló:
Fabiano Caruana (amerikai) - Maxime Vachier-Lagrave (francia) 1-0
Vang Hao (kínai) - Ting Li-zsen (kínai) döntetlen
Jan Nyepomnyascsij (orosz) - Anish Giri (holland) döntetlen
Kirill Alekszejenko (orosz) - Alekszandr Griscsuk (orosz) 1-0

Az állás: Nyepomnyascsij 5 pont, Caruana és Vachier-Lagrave 4,5-4,5, Giri és Vang 4-4, Alekszejenko és Griscsuk 3,5-3,5, Ting 3



Az 500 ezer euró összdíjazású, 14 fordulós verseny első helyezettje lesz a norvég világbajnok Magnus Carlsen kihívója. A páros mérkőzésre november 24. és december 16. között, Dubajban kerül sor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!